maanantai 18. heinäkuuta 2011

Mitä jäikään näkemättä?

Hitto, viime postauksesta on niin pitkä aika, etten luultavasti osaa enää edes kirjoittaa, mutta yritän kuitenkin.

Kesä on jo niin pitkällä, että 2/3 festivaaleista on jo takana. (Joo, tänä kesänä käyn oikeasti ainoastaan kolmella festarilla sen normaalin seitsemän sijasta…) Mitä muuta jäi käteen kuin elämäni paras viikko, maailman paras keikka ja puolisataa uutta kaveria? No, kuten yleensä, aivan helvetin pitkä lista missatuista bändeistä, joita piti jaksaa mennä katsomaan.

Koska on mukavampaa aloittaa huonoilla uutisilla, listaan teille bändit, jotka olisi pitänyt mennä katsomaan, vaikka olikin hyvä olla silloin jossain muualla.

Kuka tai ketkä? Cloud Nothings
Esiintyi Primavera Soundissa ja vieläpä kahdesti! Missasin siis tuplana!
En nähnyt, koska ekan keikan aikaan sangria oli niin hyvää kämpillä ja seuraavan päivän keikka oli liian aikaisin. Siis ennen kahta päivällä…. Ja santtu tosiaan maistui edellisenä iltana.
Eniten vituttaa se, että tällaisista sangriapitoisista syistä missasin mun TOP 3 –eniten odottamani bändin. En ole pystynyt harmitukseltani katsomaan Primixen jälkeen näiden mahtavia musavideoita, joten nyt väännetään sahalaitaista veistä haavassa vähintäänkin tuplakierrosten verran.Kuka tai ketkä? Yuck
Esiintyi Primavera Soundissa lauantaina
En nähnyt, koska join sitä sangriaa. Olisin luultavasti missannut streittarinakin, koska Cloud Nothings soitti samaan aikaan. Aika tylyt aikataulut!
Eniten vituttaa se, etten kuullut Suicide Policemania livenä, joka on yksi tän vuoden parhaista kesähiteistä.

Onneksi on YouTube.


Kuka tai ketkä? Cults
Esiintyi Primavera Soundissa torstaina
En nähnyt, koska nää soitti niin aikaisin ekana päivänä! Ei olisi ollut mitään tsäänssiä nähdä, vaikka olisikin lähtenyt ajoissa jonottamaan metroon ja rannekekojuille jne.
Eniten vituttaa se että debyytti (Spotify) onkin niin parasta kamaa ja tuolla olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet päästä näkemään ne ennen kuin megasuosio on räjähtänyt lippuhintoihin. Höh!

Kuka tai ketkä? Pulp
Esiintyi ensimmäistä kertaa vuosikausiin Primaverassa
En nähnyt, koska no, itse asiassa näin. En kuitenkaan kokonaan, koska Pulp veivasi tuntitolkulla, ja hiihtelin kesken keikan kohti Pitchfork-lavaa katsomaan joko Kode9:n Burial-settiä tai Jamie XX:ää. Tai sit molempia.
Eniten vituttaa se, etten nähnyt SITÄ kosintaa, koska olin just ostamassa San Miguelia. Kuulin kyllä _jotain_, mutta SILTI.

Itkuvaara:

Kuka tai ketkä? Oh Land
Esiintyi Roskildessa torstaina
En nähnyt, koska aikataulut eivät olleet puolellani. Piti tehdä valintoja Foalsin loppukeikan, PJ Harveyn keikan etuaitioihin jonottamisen, Oh Landin, Alcoholic Faith Missionin ja Iron Maidenin välillä. Valitsin  kaksi ensimmäistä.
Eniten vituttaa se, että tämä oli ensimmäinen mahdollisuus mulle nähdä kyseinen naikkonen lavalla, vaikka olen diggaillut jo vuosikaudet. Ennen ku ees eka demo oli tullu! Varhainen MySpace-rakkaus! Ni!

Vähän kuitenkin lohduttaa se, että aika varmasti kävelen tuolla taustalla videolla :--D Harmi, ettei tää esitys kuulunut maantasolle asti :--(

Kuka tai ketkä? Kylesa
Esiintyi Roskildessa perjantaina
En nähnyt, koska olin itkemässä onnenkyyneleitä Bright Eyesin keikan jäljiltä. Joka muuten soitti neljä tuntia aiemmin.
Eniten vituttaa se, että toivoin tätä saakelisti Roskildeen, iloitsin saakelisti kun varmistettiin ja onnistuin jättään katsomatta. Enkä pääse edes sinne tulevalle Suomen keikalle! Eihhh!

Kuka tai ketkä? James Blake
Esiintyi molemmilla festareilla, ja näinkin Blaken Primiksessä. Vituttaakin toi missattu Roskilden keikka.
En nähnyt, koska Roskildessa alkoi se ”paniikki, kauhu ja kaaos” niin kuin iltapäivälehdet uutisoivat. Eli siis ihan vaan sikamainen ukkosmyrsky. Vettä tuli niin paljon, että juostiin lähimmälle katetulle lavalle, jossa päästiin kuunteleen Underoathin kitaroiden virittelyä. Samaan aikaan sadan metrin päässä olisi ollut vuosisadan myrskykeikka käynnissä. Olisi kannattanut siinä sateessa kaivaa aikataulut esiin.
Eniten vituttaa se, että Roskilden sanomalehti arvioi keikan kuuden tähden arvoiseksi, eikä sellaista muuten tapahdu joka päivä.


Kuka tai ketkä? Pulled Apart by Horses
Esiintyi Roskildessa sunnuntaina
En nähnyt, koska oli viimeinen festaripäivä ja halusin viettää kaiken mahdollisen ajan maailman parhaiden leirikavereiden kanssa. Sen tietty olisi voinut toteuttaa jossain keikallakin, tai itse asiassa toteutettiinkin, mutta liian myöhään ja toisella keikalla.
Eniten vituttaa, koska tää varmaan lukeutuu bändeihin, joita en tuu enää koskaan näkemään. Ellei nyt joku suomalainen keikkajärjestäjä tästä tekstistä vaikkapa innostu ;------)


Kuka tai ketkä? tUnE-yArDs
Esiintyi Primiksessä lauantaina
En nähnyt, koska olin valmistautumassa katsomaan tai katsomassa Mestarien liigan finaalia, jonka oikea joukkue voitti!!!!
Eniten vituttaa bändin nimen kirjoitusasu. Ehkä jopa vähän naurattaa se, että itkeskelin etukäteen tämän ja Phosphorescentin päällekkäisyyttä enkä lopulta nähnyt kumpaakaan, koska olin valmistautumassa kultajuhliin. No, ehkä vähän harmittaa tän biisin missaaminen:

Kuka tai ketkä? Gold Panda
Esiintyi sekä Roskildessa että Primavera Soundissa
En nähnyt, koska Primaverassa samaan aikaan esiintyivät Flaming Lips (joka oli huonompi kuin aiemmin) ja Salem (joka oli aikas jees). Roskildessa sentään yritin, mutta en mahtunut saliin!
Eniten vituttaa etten mennyt Roskildessa ajoissa jonottamaan. Kaveri hehkutti Primiksen keikan parhaaksi, ja Roskildessa kultapanda olisi vieläpä esiintynyt todella intiimissä salissa, jossa oli loistava akustiikka, eikä mitään kovin kiinnostavaa soittanut edes samaan aikaan. HÖH!

Btw, kultapandat on ehkä mun lempieläimiä.
Awwwwssssssss

Bonarina loppuun vielä yksi klubikeikka, jonka missaaminen vituttais niin helvetisti ellei tän vuoden Roskilde Festival olisi ollut elämäni paras Roskilde Festival.

Kuka tai ketkä? The Mars Volta
Esiintyi Suomessa sillä aikaa kun olin Tanskassa
En nähnyt, koska olin aivan väärässä maassa!
Eniten vituttaa bändin keikkapäivä, koska olen nillittänyt niin kauan kuin muistan siitä, että Suomessa ei ole (ollut ennen Circusta) sopivankokoista keikkapaikkaa, jonne The Mars Volta voisi tulla soittamaan klubikeikan. En ole ihan varma, haluanko kuulla millainen keikka oli, mutta jos joku haluaa kiusata niin heittäkäähän jotain keikka-arviota.

Kaikesta edellisestä huolimatta onnistuin venyyn festareiden aikana myös aivan käsittämättömiin ihmesuorituksiin. Onko kukaan koskaan mennyt festareilla päivän esitysten päätyttyä heti nukkumaan telttaan ja herännyt seuraavana aamuna virkeänä seitsemältä suihkuun? Ilman herätyskelloa? Niin, ja näin myös neljä megabändiä (Portishead, Swans, Weekend ja Magnetic Man), jotka soitti kaikki päällekkäin! Ilonaiheista lisää myöhemmin jahka skarppaan seuraavan kerran.

3 kommenttia:

 1. MUSTAKI kultapandat on ihanii. En tajuu miksei sellaista voi ottaa kotiin. Se oli niin söpö...

  VastaaPoista
 2. TERVETULOA TAKAISIN BLOGOSFÄÄRIIN, SHEMULI:
  - hyvin osasit kirjoittaa vielä, no worries.
  - gold pandan kildemissaus on suhteellista, koska JOS olisit nähnyt sen, ET olis nähnyt pingisturnajaisia. ja se jos mikä olisi ollut sellainen menetys, ettei minun sanavarasto riitä sen hirveyttä kuvastamaan.

  VastaaPoista
 3. Miau: Niinpä... Me katteltiin joskus Villen kanssa lemmikeiksi myytäviä siperialaisia kettuja, mutta mikään ei voittais kyllä tollasta ihanaa kultapandakarvaturria!

  maiski: Hyvä kuulla, ettei oo taidot vielä läpikotaisin ruosteessa! Oon kylläkin eri mieltä sun väitteestäs, koska me pyörittiin festarialueella lähes koko Gold Pandan ajan, kun mentiinkin sitten syömään kun ei Gloriaan mahduttu! Luulen että Pulled Apart by Horsesin katsominen sen sijaan olisi johtanut pingisturnauksen missaamiseen, mikä olisi kyllä ollut todella syvältä!

  VastaaPoista