maanantai 26. huhtikuuta 2010

M.I.A: BORN FREE

Kiistatta vuoden (tähän mennessä) paras musiikkivideo, ja muutenkin yksi vaikuttavimista pätkistä, jonka olen koskaan nähnyt:Ohjaaja Romain Gavras alkaa omissa silmissäni muistuttaa musiikkivideojumalaa. Justicen Stress kosketti aikanaan paljon, ja aiheutti aikamoisen kohun Ranskassa. Myös Gavrasin ja So-Me:n ohjaama Justice-dokkari A Cross the Universe on katsottu läpi kymmeniä kertoja, ja paranee edelleen kerta kerralta. Muita miehen teoksia ovat mm. The Last Shadow Puppetsin The Age the Understatement ja Simian Mobile Discon I Believe.

Huh huh, ei voi muuta sanoa.

6 kommenttia:

 1. Häkellyttävä pätkä. Aika jees.

  VastaaPoista
 2. Pari kommenttia YouTubesta:

  mohababouelenein: "basicly the point to this video is to show the world what the us is doing to the arab's hence the name born free"

  andwedanced: "i'm pretty sure she's drawing a parallel of what it`s like to be tamil in sri lanka and presenting in a context that westerners can relate with"

  Näyttävä kannanotto, liittyi sitten mihin hyvänsä.

  VastaaPoista
 3. Törkeen hieno video. Videon loppu veti kyllä vertoja jopa sille HEALTHin We Are Water-pätkälle. Enkä kyllä ihmettele, jos tää ei saa televisiossa kauheasti lähetysaikaa...

  VastaaPoista
 4. En ihmettele mäkään. Silmät meinas pudota päästä ja sydän rinnasta, kun tuon ensimmäistä kertaa katsoi. Toivon silti, ettei tosta tehdä mitään ylisensuroitua versiotakaan, koska eiköhän koko idea ole juuri siinä rajuudessa ja shokeeraavuudessa.

  VastaaPoista
 5. Täytyy sanoa suoraan että hyi helvetti mikä video. Varsin yllättävä, ja hiljaiseksi veti. Ei tee mieli katsoa ihan lähiaikoina uudestaan.

  VastaaPoista
 6. Jep, kuten sanoin nii itselläkin meinas pullistua silmät päästä - jo heti alussa. Oli tää musavideo liikaa YouTubellekin, sillä toi video on poistettu jo sieltä.

  VastaaPoista