maanantai 15. syyskuuta 2008

Syyskuulevyjä

Parit viime päivien kuunnelluimmat levyt, joissa lienee potentiaalia pidemmällekin syksyyn.

Klever: In the Name of Peace and Progress
Noni, tässä sitä venäläistä post-rockia, josta oli puhetta jo aikaisemmin. Klever tuntuu tuoreelta, ei apinoi ketään, ja hohkaa venäläisiä vaikutteita. Tästä lienee syyttäminen länsimaisten bändien soitinkokoelmasta puuttuvia venäläisiä instrumentteja, joita korvani eivät tunnista. Joku kuulostaa säkkipilliltä, joku joltain oudolta puhaltimelta. Oli mitä soittimia hyvänsä, ne tekevät elokuvamaiselle instrumentaalimusiikille punaisen langan, jota on helppo seurata. Vaarana tietenkin on, että bändi rakentaa liiaksi imagonsa näiden kansansoittimien varaan, mutta ainakin toistaiseksi Klever on kevyesti kiinnostavinta tuoretta jälkirokkia.

Lataa levy ilmaiseksi TÄÄLTÄ!

The Sound of Animals Fighting: The Ocean and the Sun
Progeprogeproge. TSOAF tuntuu kokeellisemmalta kuin ennen mikäli se edes on mahdollista. Toisaalta jotkut biisit räyhäävät enemmän ja jäsenten emäbändien (Rx Bandits, Circa Survive, The Autumns) vaikutteet kuuluvat selvemmin kuin ennen. Näin alkuvaiheessa kuunneltaessa tulee hyvinkin samanlainen ähky kuin tämän vuoden parasta levyä (The Mars Volta: The Bedlam in Goliath) ensi kertoja pyörittäessä, joten jos yhtään tästä voidaan ottaa osviittaa, ajan kanssa The Ocean and the Sun voi paljastaa maan ja meren ja tähdet ja kuut.

Muutamat kappaleet ennakkokuuntelussa MySpacessa. Erityisesti suosittelen kappaleita Another Leather Lung ja Blessings Be Yours Mister V.

Everything is Made in China: 4
Tähän pätee lähes samat seikat kuin viikko sitten hehkuttamaani keikkaan. Venäläisen EIMiCin Catch & Carry kuulostaa edelleen Radioheadin Amnesiacilta, ja koko levyllä sekoittuu electronica, shoegaze, indie pop ja progressiivisen post-rock. Paikoitellen säkeistöjen kitararämpytykset ja vokalistin laulutapa junnaavat kuitenkin niin pahasti paikallaan, että 4 alkaa ennen pitkää puuduttaa. Kuitenkin välistä löytyy utuisia helmiä (mm. After Rock ja Day Out (Unpopular 90's), jotka jatkavat levyn elinikää huomattavasti. Niin, ja onhan tämä paras englanniksi laulava venäläisbändi, johon olen törmännyt.

Everything is Made in China - Buy 4 Take One Free.mp3


Fields: Everything Last Winter
Tää lättyhän heitettiin ilmoille jo yli vuosi sitten, mutta meikäläisen stereoihin se on päässyt soittoon vasta nyt. Fields on todella sievää musiikkia harmonisine tyttöpoikastemmoineen. Ulvovat shoegaze-kitarat ja kerroksiset altsu-kappaleet täyttävät isosoundista levyä, mutta ollakseen enemmän kuin kiva levy vaadittaisiin tähänkin vähän parempia biisejä. Huippukohtina mieleen jää The Death, Song for the Fields ja If You Fail We All Fail. Tähän syyskuun kitaravetoiseen utualtsuproge-seuraan levy kyllä uppoaa hyvin ja varmaan kantaa vielä ensi kuuhunkin, mutta ensi syksyyn ei rahkeet riitä - mut ehkä Fieldsin pian ilmestyvä uutuus on parempi?

Fields - Song for the Fields (zSHARE)

Huomenna BLACK DICE Klubilla ja nyt ainakin olo on sellainen, että haluisin vaan istua kotona kuuntelemassa sydäntä raastavaa nynnyindiee ja soitella kitaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti