tiistai 5. helmikuuta 2008

(Hardcore) punk is dead

Jep, tää on ollut viime aikojen trendi. Nyt on kuihtunut Suomesta lähes kaikki omat suosikkitanssibändit. Pitkästä aikaa todella harmitti musiikkikenttien tapahtumat, kun itselle jollain tapaa ehkä tärkein ryhmä eli Satura Lanx hajosi. Sieltä niitä sitten lähti putoilemaan muitakin: On a Solid Rock, Down my Throat, Manifesto Jukebox ja nyt viimeisimpänä kotimaisena Endstand.

Nyt näyttää siltä, että muoti-ilmiö leviää jo muihinkin maihin. Kanadalainen Go it Alone pisti pillit pussiin jo reippaasti viime vuoden puolella (onneksi ehti sitä ennen piipahtamaan Suomessa!), ja tänään ruotsalainen The 21st Impact ilmoitti pitävänsä taukoa lähes samoista syistä kuin Endstand kuukausi takaperin. Kiitos kuluneista vuosista lapset. Todella toivon, että tämä uusi villitys jättää rauhaan matemaattisemman Convergen ja vaikkapa Modern Life is Warin kaltaiset räminäryhmät. Ainakin siihen asti, että ehdin tarkastamaan ne livenä.

Vaan pakko tästä harmista on jotain hienoakin vielä syntyä. En usko, että kaikki Suomen punkkiäijät ovat yhtäkkiä aikuistuneet ja lopettaneet soittelun. Miten olisi uusi bändi, suomalaisen hardcoren toinen superkokoonpano? Jäseniä Lanxeista, Endstandista, DMT:stä ja muista? Ei hassumpi idea siihen nähden, että yks viime vuoden kovimmista levyistä oli juuri sen olemassa olevan kokoelmaryhmän teos - Deathbedin Veritas nimittäin. Peittosi omassa listassa helposti mm. Lighthouse Projectin ja Endstandin uusimmat.

No, ainakin Raised Fist ja Abba paahtaa edelleen. Ens kuussa yhteiskeikkaa ja Abduktion pojilta uutta levyä, josta tulee kaiketi ihan perkeleen hyvä uusien biisien perusteella. Tsek dem out!

Jälkihuomautus: RIP myös Modern Life is War :-(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti