perjantai 29. helmikuuta 2008

Disco Ensemble: Magic Recoveries

Fullsteam ilmoitti eilen DE:n uuden albumin julkaisuajankohdasta, kuten myös vihdoin tiensä kauppoihin löytävästä dvd:stä, tulevasta Suomen ja muun Euroopan kattavasta kiertueesta - sekä tänään ennakkokuunteluun päätyvästä nimikappaleesta. Vaikka en olekaan viime vuosina kuunnellut Disco Ensembleä samalla antaumuksella kuin ennen, pistin kännykkääni muistutuksen tasan puoleksipäiväksi, että kuulisin biisin heti kuin mahdollista.

Uutta materiaalia kohtaan suuntautuneet ennakkoluulot pojat osoittivat turhiksi jo viime kesän festarikeikoilla heitetyillä maistiaisbiiseillä. Nyt kun viimein on kuultavissa pala uudesta studiomateriaalista, hautaan luuloni löysistymisestä lopullisesti. Päin vastoin, tempo on kovempi kuin yhdelläkään First aid kitin biisillä. Karjumistakin on kuultavissa pitkästä aikaa, kun taustalla raikaa tutut melodiset kirkkaat kitarariffittelyt. Jos tämä on ensimmäinen sinkkubiisi, ei siitä löydy samanlaista selkeää koukkua kuin We Might Fall Apartista aikoinaan, mutta haastavammasta kappaleesta on kyse, mikä ei missään nimessä ole negatiivinen asia. Kyllä se koukku siellä silti on, eri rytmiin kulkevien nopeiden kitaroiden, hakkaavien rumpujen ja karheiden huutolaulujen lomassa.

Disco Ensembleä kuunnellenneille tämä ei sinällään tarjoile mitään uutta - samalla kaavalla mennään. Enemmän tuotettua, mutta vähemmän siloiteltua. Erityisen innoissani olen Miikan huudosta, koska eihän miehellä mahtavin lauluääni ole ollut. En näin muutaman kuuntelun perusteella vielä osaa sanoa, mitä mieltä olen muuten railakasta menoa rauhoittavasta c-osasta, mutta luulen sen toimivan ainakin keikoilla mieluisena hengähdystaukona, kuten jo sanoinkin: tempo on kova. Ei tämä ainakaan vähentänyt uutta levyä kohtaan asetettuja odotuksia.Ulkomusiikillinen loppukommentti: upeaa nähdä että First aid kitin aikainen karmiva teemakuvitus ei saa jatkoa. (Se kotkakansi löytyy ehdottomasti meikäläisen "Rumimmat levynkannet ikinä" -listalta hyvin korkealta sijalta.)

Magic Recoveries kuultavissa Disco Ensemblen MySpace-sivuilla.

2 kommenttia:

  1. Magic Recoveries on tykki, samoin tykkään Threath letter typewriterista. Mutta eka varsinainen sinkku, mikä pääty radioihinkin, Bad luck charm on vähän outo... Vaatii totuttelemista. Mutta hyvältä kuulostaa, ei kauaa uuteen levyyn.

    VastaaPoista
  2. Jees, Bad Luck Charm ei oo kyl mikään tyypillinen DE-biisi, mutta tykkään siitä oikeestaan enemmän ku Magic Recoveriesista. Muista uusista biiseistä kuullut liveversiot (Worst night out, The Alps, Threath letter typewriter) on kyl kaikki kolahtanu myös, että innolla kyl odotan sitä uutta!

    VastaaPoista