maanantai 18. helmikuuta 2013

Viikko 7/2013: Rättö ja Lehtisalo, Hebosagil, Gasellit, Honningbarna

Rättö ja Lehtisalo - Spiritismi
Itselleni viikon mieluisin uusi biisi oli tietenkin lempiporilaisduoni uusi Spritismi-nimeä totteleva kappale. Mystisessä musiikkiesityksessä lauletaan muun muassa kirjojen lainaamisesta, japanilaisesta sushi-illasta ja no, spiritismin pelaamisesta. Kappale löytyy bändin tulevalta 7-tuumaiselta.
Paina play, jos omituiset sanoitukset, kokeellinen popmusa ja mystisyys kiehtovat. (Mikko)Hebosagil - Valmis mihin vaan
Pidätkö raskaasta musiikista, mutta Metallica ja Iron Maiden vituttavat? Hyvä, niin minäkin! Hebosagil on oululainen vuonna 2003 perustettu helevetin hyvä raskaamman sarjan bändi. Valmis mihin vaan on ensimmäinen raita bändin uudelta Ektro Recordsin julkaisemalta Lähtö-albumilta.
Paina play, jos pidät noise rockista a la Viisikko, Radiopuhelimet ja Melvins. (Mikko)Gasellit - Jäniksen vuosi
Gasellit jatkaa miellyttävän smoothilla löysäilyräplinjalla. Ryhmää on haukuttu kömpelöstä räppäilystä, mutta minuun tämä uppoaa. Plussaa Chebaleban älyttömän tyylikkäästä musiikkivideosta. Hienoa!
Paina play, jos tykkäät Stepasta ja Jodarokista sekä mietit oravanpyörästä pois hyppäämistä. (Mikko)Honningbarna - Fuck kunst (dans dans)
Nopea kurssi norjasta: kunst on yhtä kuin taide ja dans meinaa tanssimista. Siihen mun taidot sitten loppuukin, eikä lyriikoista ole sen enempää käryä, mikä etenkin punk-musiikin kohdalla olisi ihan kivaa. Siitäkin huolimatta Honningbarnan tuleva uusi Verden Er Enkel -albumi oli lähes tulkoon ainoa levy, jota kuuntelin viime viikolla – repeatilla.  Fuck kunst (dans dans) on viime perjantaina julkaistu sinkkulohkaisu, joka edustaa levyn räväkkää päätä. Näin nämä kundit parin vuoden tauon jälkeen nyt livenä, mutta siitä kirjotan lisää myöhemmin tänään.
Paina play, jos oot sitä mieltä hyvällä punk-musiikilla ei ole kielimuuria, ja on törkeen siistiä että Pää kii esiintyy Roskilde Festivalilla kesällä. (Mira)

Honningbarna - Fuck kunst (dans dans) from Honningbarna on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti