perjantai 8. helmikuuta 2013

Phantomin by:Larm-tärpit

Tiistaina kysyin LCMDF:n Emmalta muutaman kysymyksen sekä hänen vinkkinsä by:Larmiin. Tänään jatketaan samalla linjalla. Myös by:Larmssa esiintyvä super-lahjakas ja ihana Phantomin Hanna Toivonen suosittelee parit esiintyjät, kertoo tämän vuoden suunnitelmista sekä paljastaa, keitä laulajia hän itse ihailee. Tsekkaa myös, mitä kirjoitin Phantomista tammikuussa.
 

Hanna
Hannaa hymyilytti ensimmäisen Tavastiankeikan jälkeen, ja syystäkin, sillä keskiviikkoinen keikka oli loistava!Millaisia odotuksia sinulla on vuodelle 2013?
Hanna: Odotan, että saadaan levy valmiiksi ja löydetään sille relevantti julkaisukoti. Vaihtoehtoja on onneksi ihan kiva ja kansainvälinen kourallinen, josta vetovastuussa on tammikuussa aloittanut ruotsalainen managerimme Niklas Lundell. Bändimme Tommi saapuu takaisin Suomeen maaliskuun alussa, joten pääpaino on levyn finalisoinnissa. Teemme joitain keikkoja ja festareita kevään ja kesän aikana.

Joitain tämän kevään kohokohtia tulee olemaan huhtikuussa headlinaamamme IHME -nykytaidetapahtuma Wanhalla (liuta uusia biisejä, ulkomaisia vieraita, hyvin kokonaisvaltainen taiteellinen toteutus sekä keikan videokuvaus tuovat omat extravaganttiset jännitysmomenttinsa tapahtumaan), The Great Escape -festivaaliesiintyminen suuressa kirkossa How To Dress Wellin kanssa ja Venetsian biennaaleilla esiintyminen (KYLLÄ!!!). Levyn julkaisun ja kiertueen suunnittelemme yhdessä keikka-agenttimme Nathalien kanssa, kun lätty on viimeisillään.

Ketkä laulajat/laulajattaret inspiroivat sinua?
Mua inspiroivat todella monet erilaiset laulajat, mutta en varsinaisesti ota vaikutteita kenestäkään. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, yhtään menemättä mihinkään cooleussfääreihin, niin yksi tämän ajan taitavimpia laulajia on Beyoncé. En voi olla miettimättä, miten se pystyy hyppimään ja hetkuttamaan ja olemaan niin pirun kuuma mimmi äänen vähääkään värähtämättä.

Mä oon kuunnellut paljon jazzia. Tykkään vähän laid-backimmästä fraseerauksesta, ja esimerkiksi Anita O'Dayta, Nancy Wilsonia, Etta Jamesia, Doris Dayta, Carmen McRaea ja tietty Ella Fitzgeraldia ja Billie Holidayta on tullut kuunneltua paljon. Mua kiehtoo myös Beach Housen ja Exitmusicin kaltaiset vahvat ja jopa miehekkäät naisäänet, ihanan persoonalliset Dillon, Eddi Front ja Julia Stone sekä minimalistiset puhelinseksiäänet The XX:n, Widowspeakin ja Daughterin tapaan. Sitten tietenkin Florence Welch ja Adele.

Miehistä Bon Iverin falsetti on yksi upeimmista. Ihailen myös Freddie Mercuryn raa'an vahvaa ja häikäilemätöntä taituruutta. Kun lapsena kuuntelin paljon Nat King Colea, kutsuin häntä Michael Jacksonin isäksi. Ja ah, ja pakko vielä mainita James Blake sekä mielenkiintoinen tulokas Jake Bugg.
 
Mitä bändejä haluaisit itse käydä katsomassa by:Larmissa?
Niitä olisi niin monta! Mutta tässä muutama:

Sin Fang - Ah, Sin Fang. Mies, ääni, tatuoinnit. KYLLÄ KIITOS.


Broken Twin - Ihanan sensuelli Broken Twin on uusi löytö, johon sain tärpin itse Beggars Groupin perustajalta Martin Millsiltä itseltään. Upea ääni, kauniita biisejä. Herkkää.


Highasakite - Nämä sulin koristellut ja välillä paidattomat popparit on jäänyt näkemättä monessa paikassa. Tarttuvaa ja helppoa.


Neneh Cherry - Ruotsalainen semi-legenda. Tää nainen räppää, vetää jazzia ja tekee kummallisia sovituksia. En oikein tiedä, mitä odottaa.


Mikhael Paskalev - Menevää modernia vintagerokkia parhaimmillaan.


Anna Von Hausswolff - Ruotsalainen todella tunteisiin vetoava laulaja-lauluntekijä ja hienoja sovituksia. Riisuttua, sinemaattista, rujon söpöä ja ihanasti päällekäyvää. Oon halunnut pitkään nähdä livenä.


In English: Hanna, the lovely singer of Phantom, told us about their plans for 2013 and shared her favourite singers from the past and the present. She also tipped us who she is looking forward to see perform at by:Larm next week!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti