torstai 1. marraskuuta 2012

Timo Lassy - In With Lassy

Jos Timo Lassyn ensimmäinen levy The Sound and Jazz of Timo Lassy oli täydellisen rentoa ja vivahteikasta suomijazzia parhaimmillaan, kakkoslevy Round Two vieläkin tyylipuhtaampi ja sulavampi setti, niin mitä tekee Timo Lassy kolmannella levyllään tutun kokoonpanon kanssa? No sen mitä odottaa voi eli parhaan levynsä tähän asti!

Italialaisen Schema-levymerkin julkaisema In With Lassy äänitettiin analogisilla seteillä cooking session -meiningillä livenä bändin kanssa. Se paistaa läpi soiton vaivattomasta fiiliksestä, mutta ei todellakaan näy minään heikompana suorituksena, päinvastoin. Olen itse päässyt pariin otteeseen todistamaan svengaavankuuluisaa Timo Lassy Bandin livemeininkinä, ja vaikka sen tunnelman uurtaminen vinyylin pintaan olisikin mahdoton tehtävä, on In With Lassy siinä melkein onnistunut. Ainakin vielä paremmin kuin edellisillä yrityksillä!

Timppa itse esittelee levyään coolilla videolla:Vaikka kaikki soittajat ovatkin aivan ilmiselvästi maailman luokan heeboja, itse olen aina erityisesti tykännyt Teppo Mäkysen rumputyöskentelystä ja Georgios Kontrafourisin pianonsoitosta. Jälkimmäisen huikeat soolot ovat uudella levyllä toki vertaansa vailla, mutta Round Two:ssa äijä päästeli höyryjä koskettimiensa kautta paikka paikoin vieläkin seksikkäämmällä viballa. Levyn keskiössä on toki Lassyn saksofonisointi, joka nyt on takuuvarmaa settiä aina rajuista vuorenhuipuista kaihoisiin matalikkoihin. Jokainen ääni kuulostaa perkeleen hyvältä tällä levyllä!

Levyä kuvaa ehkä parhaiten Lassyn nettisivuilta lainattu motto: “No gimmicks needed here, this jazz is cooking”In With Lassy on melko lyhyt levy, mutta ei sen pidempi tarvitsisikaan olla. Jotenkin juuri tähän hetkeen iskee tuo lopetusbiisi The Good Life täydellisesti. Ei voi kuin suositella kaikin puolin, ehkä jopa erityisesti sellaisille, joille jazz ei ole entuudestaan kovin tuttua! Tykkäätte varmasti!

Jos olet matkustelevaista tyyppiä niin voit bongata Timo Lassy Bandin seuraavissa yhteyksissä:

2.11.2012 Zurich, Switzerland: jazznojazz, Timo Lassy Band
7.11.2012 Budabest, Hungary: A38, Timo Lassy Band
8.11.2012 Hamburg, Germany: Mojo Club, Timo Lassy Band
9.11.2012 Bielefeld, Germany: Bunker Ulmenwall, Timo Lassy Band
10.11.2012 Aalen, Germany: Aalen Jazzfest, Timo Lassy Band
16.11.2012 Novi Sad, Serbia: Novi Sad Jazz Festival, Timo Lassy Band
23.11.2012 Madrid, Spain: Tempo Club, Timo Lassy Band
24.11.2012 Palazzolo Sull’Oglio, Brescia, Italy: Jazz & Racquet Project, Timo Lassy Band
25.11.2012 Milano, Italy: Blue Note, Timo Lassy Band
29.11.2012 Berlin, Germany: Quasimodo, Timo Lassy Band
5.12.2012 Helsinki, Finland: Apollo Live Club;
Jazz & Stand Up – Timo Lassy Band & Sami Hedberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti