tiistai 17. helmikuuta 2009

Kesä 2009 Suomessa part one

Nyt kun kolme tärkeintä kotimaista kesäfestivaalia on ilmoittanut esiintyjiään, lienee aika kommentoida tulevaa kesää ensimmäisten bändien perusteella.

1. Provinssirock
Placebo, Volbeat, Emiliana Torrini, Opeth, Editors, Seasick Steve, Raised Fist. Ei yhtään kotimaista varmistettuna.
Varmaa on se, etten tänäkään vuonna ole varma lähdöstäni. Kiinnitykset ovat hyviä, ja kaikki tähän mennessä ilmoitetuista ovat perusteltavissa. Placebo on erityisen hyvä kiinnitys useiden vuosien jälkeen, ja kun listasta löyty lisäksi hyvää hardcorea, miellyttävää indietä, islantilaisia naisvokaaleja, räsyistä bluesia ja vankkaa proggressiivista metallia, ei ainakaan linjauksesta voi sanoa pahaa sanaa. Valitettavasti kaikki näistä alkaa olla jo nähty, joten jään odottelemaan listan jatkoksi jotain tuoreempaa.


2. Ruisrock
Slipknot, Disturbed, Volbeat, Mew, Neurosis, In Flames, The Sounds, Calexico, !!!, Gogol Bordello, Ladytron, Mindless Self Indulgence, Pilgrimz, The Gaslight Anthem, The Living End, The Wildhearts, Amorphis, Apulanta, CMX, Egotrippi, Eppu Normaali, Kotiteollisuus, Maija Vilkkumaa, Mokoma, PMMP, Scandinavian Music Group, Tehosekoitin
Jos tämä olisi yhdistä festivaali ja esiintyjät -tehtävä, tämä voisi sekoittaa korkeintaan Ankkarockiin. Ulkomaiset ovat tuttuja Suomen vierailijoita, ja kotimaisista yli puolet on inhokkibändejäni. Mew, Neurosis, Calexico, !!! ja Tehosekoitin kiinnostaa, mutta kokemukset Ruisrockin järjestelyistä ovat olleet niin hirveät, että vannoin vuoden 2002 olevan viimeinen kerta näillä festivaaleilla. 2003 tein saman valan uudestaan, eikä viime vuosina ole tarvinnut lähtöä edes harkita, sillä Roskilde Festival on ilokseni samaan aikaan Itämeren toisella reunalla.


3. Ilosaarirock
Beenie Man, The Dillinger Escape Plan, Everything Is Made in China, Femi Kuti & The Positive Force, The Haunted, Melt-Banana, Walls of Jericho, Black Motor, The Capital Beat, Children of Bodom, Damn Seagulls, Disco Ensemble, Egotrippi, Eleanoora Rosenholm, Huoratron, Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo, Kotiteollisuus, Maj Karma, Maria Gasolina, PMMP, Reino & The Rhinos, Risto, Rubik, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi
Ilosaarikin näyttää kovasti itseltään. Yhtään minulle tärkeää nimeä ei listasta vielä löydy, joten toivon tulevien varmistusten olevan herkullisia. Kotimaiset noudattavat hyvää linjaa, ja joukoista löytyy takuuvarmoja tsekkauksia kuin myös takuuvarmoja missauksia. Ilosaarelle ominaisesti esiintyjäkaarti kattaa muutaman esiintyjän, josta en ole koskaan kuullutkaan.
Laulurinteen välittömässä läheisyydessä järjestettävien lisäklubien ohjelmisto näyttää myös lupaavalta. Uskallan veikata löytäväni itseni ainakin Töminästä muutaman vuoden tauon jälkeen.


Tällä hetkellä uskallan sanoa lähteväni vain Ilosaareen enkä sinnekään yhtyeiden perässä. Kiinnostavimman Suomi-festarin esiintyjäthän ovat vielä paljastamatta. Elokuussa järjestettävä Flow Festival julkaisee ohjelmistonsa huhtikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti