perjantai 12. lokakuuta 2007

In Rainbows -hehkutus osa kolme

In Rainbows -hehkutus osa kolme
Ei tässä ole mitään järkeä. En pysty ajattelemaan mitään muuta kuin In Rainbowsia saati sitten puhumaan mistään muusta. Olen niin onnellinen itseni ja kaikkien muiden puolesta, että toi vihdoin tuli ja tuli tuollaisena. Olen töissä nyt, ja mun on pakko käydä kymmenen minuutin välein päivittämässä Last.fm:n Radiohead-sivua, koska siellä pysyy yksi kommentti näkyvissä suurin piirtein sen ajan. Levy on pyöräytelty läpi nyt vissiin kaksikymmentä kertaa, eikä se vieläkään lopeta paranemista.

Itkin tänään aamulla, kun Aamulehdessä oli iso juttu tuosta. Liikutuin vaan ihan hullusti, koska toimittajan mielestä kyseessä on oxfordilaisten "uran tähän mennessä paras levy". Oikeasti kyllä vähän turhan isoja sanoja päivän jälkeen, mutta en kiellä mahdollisuutta. Tiedän, että tykkään tästä enemmän kuin OK Computerista, ja voi olla että pyyhältää Kid A:nkin ohi. Tosissaan.

Niin, toi levy on ilmeisesti myynyt vuorokaudessa 1,2 miljoonaa kappaletta, ja huhut kertoo, että keskihinta olisi ollut jotain kuuden euron pintaan. Jos faktat on kohdillaan, on jannut tienannut viimeisen 24 tunnin aikana 7,2 miljoonaa euroa. Siinä on vähän parempi tuntipalkka, kun mitä mulle tästä livejournaliin kirjoittelemisesta maksetaan. Jännittää ihan hullusti nähdä tämän viikon Last.fm statsit. Niinku kaikkien kuuntelijoiden osalta: yltääkö kaikki kymmenen kappaletta top 10? Veikkaan että ainakin kahdeksan yltää.

Ei mutta tosissaan. En ehkä vielä uskalla sanoa sitä ääneen tosissani, koska lätty ei oo ollut kauaa pihalla, mutta pyörittelen tässä sellaisia titteleitä mielessäni kuin 2007 vuoden paras levy, Radioheadin paras levy, 2000-luvun paras levy, paras levy ikinä. En tiedä missä kohtaa menee överiksi vai meneekö ollenkaan. Eiköhän se selviä tuossa pienen rauhoittumisen jälkeen. Siihen taas saattaa mennä aikaa kuukausia. Yritän jatkossa hillitä hehkuttamista täällä, mutta lupaan, että sitä on vielä luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti