perjantai 1. maaliskuuta 2013

Foodstock

Mitä sinä teet viikonloppuna? Helsinkiläisille olisi taas tarjolla tekemistä niin paljon kuin vain jalat kuljettavat ja lompakkoa uskaltaa raottaa. Tarjolla olisi mm. Apparatin dj-setti Adamsissa, Minä ja Ville Ahosen levynjulkkarit, puolisalaiset tehdashallibileet, Cult of Luna Nosturissa jne. Sitten on Foodstock Ravintola Kellohallissa, jonka vuoksi laitoin oman menokalenterin uusiksi.

Foodstockiin kuuluu kuusi ateriaa, kuusi yhtyettä, kolme kokkia ja kaksi dj:tä. Nautiskelijana myönnän olevani yksi niistä tyypeistä, joka selaa kesäisin Flow Festivalin festarimenut läpi yhtä innoissaan kun musiikkiohjelman, joten Foodstock kuulostaa taivaalliselta. Vaikka tapahtuma on nimetty Foodstockiksi, mistään festariruoasta ei kuitenkaan tällä kertaa voi puhua. Menusta vastaavat Kellohallin ravintoloitsija Antto Melasniemi yhdessä Fifteen Londonin keittiömestarin Jon Rotheramin ja tukholmalaisen Atelier Foodin Stefan Erikssonin kanssa. Luvassa on ainakin eteläruotsalaisia langustiinejä, villikasveja, olkia ja savupotkaa. Kasvissyöjille on tarjolla oma menu.

Sitten on musiikkiakin! (Mun piti muuten perustaa aikoinaan ruokablogi musablogin sijaan, mutta sitten kävi näin.) Kaiku Studios kuratoi viikonlopun musiikkikokonaisuuden, eikä se jää taatusti ruokapuolen varjoon. Lauantain pääesiintyjänä kuullaan Michael Rother vierailevan Camera-yhtyeen säestämänä esittämässä soolomateriaalin lisäksi NEU!ta. Perjantaita tähdittää Sean Nicholas Savage oli täysin tuntematon tapaus mulle ennen tähän festariin tutustumista,  mutta onneksi ei ole enää. Lisäksi Foodstockissa esiintyy mm. Kiki Pau ja Moonface, joka teki mun mielestä yhden koko viime vuoden parhaimman levyn. Tapahtumaan myydään myös pelkkiä musiikkilippuja, jos tämä Siinain ja Spencer Krugin kollaboraatio jäi näkemättä viime vuonna Suomessa.
Lippujen hinnat eivät toki ole opiskelijaystävällisimmät, mutta kun kerran on päässyt hyvän ravintolaruoan makuun, kokonaisuus kuulostaa jo kohtuullisen edulliselta.

PE 17-02 50 € : Pääsylippu sisältää ohjelman, kolmen ruokalajin illallisen ja yöruuan. Line up: Sean Nicolas Savage, MOONFACE, Kaiku Studios Dj:t (Ilman ruokaa 18 €)

LA 12-02 90 € : Pääsylippu sisältää ohjelman, brunssin, klo 17 teen, kolmen ruokalajin illallisen, istumapaikan ja yöruuan. Line up: Michael Rother & Camera, Eric Copeland, DJ Fitz, Kiki Pau (Ilman ruokaa 28 €)

Lippuja myy Tiketti.

Tarkista soitto- ja kattausajat sekä muut informaatiot tapahtuman Facebook-sivuilta:

Facebook: http://www.facebook.com/FoodstockFestival

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti