perjantai 18. tammikuuta 2013

Tulossa 2013: Phantom & Sin Fang

Kaksi tekstiä päivässä, mutta kirjotetaan kun kerran kirjoituttaa! Noi vuosilistat tuntuu olevan mulle aina vähän ikuisuusprojekteja, ja mun viime vuoden lempibiisejä (ja mahdollisesti lempi-jotain muutakin) joudutte vielä odottelemaan. Mut nyt kun osa menneistä on saatu pois hartioilta, keskityn hetkeksi tulevaan. Laadin tammikuun alussa musiikkiennusteen vuodelle 2013. Senkään aika ei ole vielä, mutta heitän ilmoille jo pari tärppiä, koska ajankohta on oikea: kaksi näistä ennustussuosikeista nimittäin julkaisi tänään uunituoreet musavideot.


Phantom
Jos mun pitäisi lyödä vetoa vuoden suomalaisesta menestyjästä, laittaisin oitis rahani likoon Phantomin puolesta. Tarkastin ajankohtaiselta kuulostavan duon live-kunnon joulukuussa Korjaamolla El Perro Del Marin lämppärinä, eikä pääesiintyjä meinannut enää maistua miltään virheettömän lämmittelyn jälkeen. Vokalisti Hanna Toivonen on tarkka ja äärimmäisen taitava laulaja, jonka ääni satavarmasti vetoaa kansainväliseen yleisöön. Eikä sillä, Phantom onkin nostettu esiin siellä sun täällä viime viikkoisen Eurosonicin jälkeen. En ole todellakaan ainoa, joka uskoo Phantomin olevan yksi tämän vuoden läpimurroista.

Tammikuun alussa bändin Kisses-musiikkivideo näytettiin pari kertaa Kampin Narinkkatorin screenillä ohikulkeville ihmisille. Jotkut pysähtyivät ihmettelemään, jotkut jatkoivat määrätietoisesti matkaansa. En edes tainnut olla darrassa, mutta silmät kostuivat tätä tilannetta sivusta tarkkailleena. Cocoan tekemä musiikkivideo pamahti juuri äsken myös Internettiin, ja sen voi katsoa alta. Unohtamatta hei biisiä – se on toistaiseksi mun lempibiisi tältä vuodelta!
Facebook: http://www.facebook.com/wearephantom
Soundcloud: http://soundcloud.com/wearephantom

Sin Fang - Flowers
Lähiviikkojen suuret odotukset sen sijaan kohdistuvat islantilaisen Sin Fangin tulevaa kolmatta levyä kohtaan. Viime kuussa kirjoitin artistista vähän pidemmin, ja sen voi lukea täältä. Tänään albumilta julkaistiin toinen maistiainen eli ensimmäinen single Look at the Light. Samalla päivävalon näki Máni M. Sigfússonin ohjaama video samaiseen kappaleeseen. Flowers julkaistaan tasan kahden viikon päästä, helmikuun ensimmäinen päivä, ja se lienee toiseksi eniten odottamani levy tältä vuodelta heti Thom Yorken ja kumppaneiden Atoms for Peacen Amokin jälkeen (reilu kuukausi enää, jee!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti