keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Hunx and His Punx Barcelonassa

Hola! Kävin viikonloppuna Barcelonassa testaamassa Helsinkiinkin tällä viikolla saapuvien jenkkien live-kunnon! 50-luvun rockissa ja popissa uitettua garagepunkia soittava Hunx and His Punx yllätti minut sekä hyvässä että pahassa. Ennakko-odotusten mureneminen oli suoraan verrannollista keikan etenemiseen, joten kerronpa teille, mitä bändiltä kannattaa odottaa.

Hunx
En jaxanut kaivaa keikalla kameraa esiin, nii piirsin Hunxista kahvitauolla kuvan (feat. kahvitahrat)  

ALKUASETELMA

Bändi esiintyi joskus aamuyöllä Razzmatazzissa, joka on sekä Barcelonan legendaarisimpia yökerhoja että viiden erityylisen baarin yhdistävä valtava kerrostalo. Jälkimmäisen on tottunut helposti yhdistämään ehkä ei-niin-rock'n'rolliin fiilikseen ja sieluttomiin sokkelokapakoihin. Razzmatazz oli kuitenkin hämmentävä seos teollisuushallia, Tavastian Lauantaidiskoa, suomalaisen hintaista juomaa, VIP-jonoja, värikästä asiakaskuntaa ja espanjalaista organisointia. Musiikilliset odotukset olivat suuret, sillä olin fiilistellyt kohtuullisen paljon Too Young to Be in Love -debyyttialbumia, joskin aika pintapuolisesti. Odotukseni keikkatilanteesta sen sijaan nojasivat hyvin paljon kokemukseeni Jacuzzi Boysin keikasta samassa kaupungissa kuukautta aikaisemmin. Ajankohdan, odotusten ja keikkapaikan lisäksi muita vaikuttavia tekijöitä olivat ennen keikkaa tapahtuneet asiat sekä espanjalainen yleisö, mutta erityisen hyvin tai huonosti vastaanottava asetelma ei ollut. Siinä mielessä lähtökohta oli neutraali.

KEIKAN ETENEMINEN

Razzmatazz aukesi klo 01:00 ja itse saavuin vielä tyhjyyttään ammottaneeseen paikkaan lähempänä kahta. Soittoajoista ei tiennyt kukaan, mutta satuin sattumalta saliin bändin noustessa lavalle joskus paljon myöhemmin. Ehkä niihin aikoihin kuin Suomessa tulisi valomerkki? Settilista sisälsi kaikki hitit ja vähän enemmän. Lovers Lane soitettiin luonnollisesti viimeisenä, vaikka sillä kiusattiin jo aikaisemmin. Soundit olivat ehkä vähän tukkoiset, eikä keikka kuulostanut niin säröiseltä kuin olisi suonut. Musapuoli oli ihan jees. Bändin ja etenkin Hunxin kohkaus vei liikaa huomiota musiikilta, mikä ei lähes koskaan ole hyvä juttu. Voisikin sanoa, että Hunxin viihtyminen lavalla oli kääntäen verrannollinen omaan fiilikseeni Razzmatazzin Pop Barissa. Rakastan visuaalisesti vahvoja keikkoja, mutta lauantaina nähtiin vain hallitsemattomaan kaaokseen ja örveltämiseen verhottuja tempauksia ja fuck you -asennetta, mikä vain lähinnä ärsytti. Ärsytti muuten jotakuta muuta vielä enemmän, koska loppupuolella lavalle lensi lasi.

JOHTOPÄÄTÖS

Minun olisi pitänyt joskus googlettaa bändi ja keikkavideoita :--D On vaikea arvioida, toistaako sunnuntai samaa kaavaa, koska lauantaina paikalla oli riehakkaita ja provosoivia faneja. Toisaalta luulen, että kohkaus on niin syvällä ytimessä, että bändiä ei yksi hissu yleisö rauhoita. Voihan myös tapahtua niin, että Hunx punxeineen vetää Kutoselle massiivisen fanilauman, eikä keikkapaikasta ole jäljellä kuin rauniot sunnuntain jälkeen. Jos alla olevat videot kolahtavat, kannattaa käydä tsekkaamassa! Luvassa on hyvää musiikkia, fyysistä että verbaalista kontaktia yleisöön, nahkaa, lateksia, sukkahousuja, huulipunaa, paljasta ihoa, keikka-asujen vaihtumista, punk-asennetta, homoeroottista strippausta ja eräänlaista anarkiaa.   
Su 27.5.2012
Helsinki, Kuudes Linja
CLUB HORI SMOKU VOL 2
22.00 The Splits
23.00 Hunx and His Punx (USA)
Liput 14 €
Ennakot: Tiketti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti