torstai 8. lokakuuta 2009

Hetken levyjä ja Spotify-soittolista /15

Mikäli huomioitte edellisen postauksen hetken levyt -Spotify-listan, tässä saattaa olla jo vanhoja vinkkejä, mutta ei näitä voi jättää mainitsemattakaan. Lisää mainitsemisen arvoisia levyjä riittäisi, mutta soittolista on tehty palvelemaan huonon muistin ja ajanpuutteen aiheuttamia ongelmiani.

A Pox on the Pioneers pärähtää soimaan samankaltaisesti kuin Mattip:n Save the King, mutta loppua kohden rytmit alkavat venkoilla kuin vaikkapa Vampire Weekendillä. Levy on moderni sekoitus housea, indie rockia ja teknoa, mikä ainakin meikäläiseen osui ja upposi ekalla yrityksellä.

The Feelies: Crazy Rhythms (Spotify-linkki)
Remasteroituna versiona vastikään julkaistu klassikko löysi tiensä soittimeeni vasta kuukausi takaperin. Siitä lähtien se onkin siellä ahkerasti soinut. Alunperin vuonna 1980 julkaistu vaihtoehtorokkialbumi on sivuuttamaton mestariteos, joka on Rateyourmusicissa arvioitu 4.05/5.0 keskiarvolla, kun Discogsissa keskiarvo on peräti 4.79/5.0. Ei tätä voi olla rakastamatta sikäli kun bändin nimikin on varastettu yhdestä lempikirjastani - toisesta klassikosta - Aldous Huxleyn Brave New World -teoksesta.

Calvin Harris: Ready for the Weekend (Spotify-linkki)
Luulin hehkuttaneeni Calvin Harrisin uutta albumia jo täällä, mutta nähtävästi muistini temppuili. I'm Not Alone oli yksi suosikkini kesähiteistä, eikä kokopitkä paljastunut yhtään sen huonommaksi. Ready for the Weekend on ensiluokkainen tanssilevy, jonka lähes jokainen biisi on puhdasta kultaa. Se on kestänyt mittavaa kuuntelua jo melkein kaksi kuukautta eikä kyllästymisen merkkejä näy vieläkään. Mitään uutta ei sinänsä ole tarjolla, mutta biisit ovat niin vastustamattomia, että tämä saattaa olla vuoden 2009 paras tanssilevy. Suurin miinus henkilökohtaisella kokemisen tasolla lienee masentavat lyriikat. Niin tanssittavia kuin biisit ovatkin, eron jälkeisestä masennuksesta kertovat sanat masentavat muuten hilpeää tunnelmaa. Jos oma elämäntilanteeni olisi erilainen, voisin pamauttaa Ready for the Weekendille miltei täydet pojot.

Monsters of Folk: Monsters of Folk (Spotify-linkki)
Neljän vaihtoehtoindie folkpoprock -miehen superkokoonpanon hehkutukseen liittyvän blogitekstin kirjoittamisen aloitin jo kesäkuussa, mutta luonnokseksi on jäänyt viime aikoina luvattoman moni teksti. Nyt kun levy on ollut jo jonkin aikaa pihalla, on korkea aika mainita tästä. Superkokoonpanon levyksi joku voi olla pettynyt, mutta jos tämän ajattelisi bändiprojekti x:n debyyttilevynä, olisi suhtautuminen erilaista. Minä ainakin fiilistelen Conor Oberstin (Bright Eyes) värisevää ääntä erilaisessa musiikkiympäristössä, eivätkä M. Ward (She & Him) tai Jim Jameskaan (My Morning Jacket) jää sivuprokkisbändikaverin varjoon. Monsters of Folkin debyyttialbumi sisältää paljon hyviä kappaleita, jotka sopivat syysmieltymyksiini erinomaisesti. Siitä kertonee mm. se, että alemmalle soittolistalle olen tunkenut peräti kolme Monsters of Folkin lempikappaletta: Man Named Truth, Dear God (Sincerely M.O.F.) ja Map of the World.

Lisää hyviä levyjä siellä em. soittolistalla: hetken (tie on) levyt -soittolista

Sitten siihen järjestyksessään 15. MSM-soittolistaan, joka itseasiassa on löytynyt jo maanantaista asti tuosta bannerista...

Most Sexiest Music /15 -Spotify-soittolista
spotify:user:foonk:playlist:2YqYtcbfPp9oSNrKZh6gsi
1. No Age - Losing Feeling
2. David Sandström - Lisa Lisa
3. Kings of Convenience - Me in You

4. Monsters of Folk - Dear God (Sincerely M.O.F.)
5. Bye Bye Bicycle - Northpole
6. Sébastien Tellier - Fingers of Steel (Hypnolove Remix)
7. Name the Pet - American Boys
8. T.H. White - The Darkest Horse

9. Fink - Sort of Revolution
10. Monsters of Folk - Map of the World

11. Mark Ronson - Toxic (feat. Tiggers and Ol' Dirty Bastard) (Britney Spears Cover)
12. Kid Harpoon - Stealing Cars
13. Foo Fighters - Wheels
14. Monsters of Folk - Man Named Truth

15. Andrew Weatherall - Fail We May, Sail We Must
16. Kent - Töntarna
17. Choir of Young Believers - Riot

18. Porcupine Tree - Time Flies

Jaettakoon vielä jollekulle onnelliselle pieni korvaus viime aikojen postaamattomuudesta... Tekstit ovat viime kuukausina olleet hyvinkin Spotify-painotteisia, ja olen miettinyt lukijoita, joilla ei tunnuksia kyseiseen parhauteen ole. Nyt on tilaisuutesi. Lähetän Spotify-kutsun ensimmäiselle halukkaalle, joka jättää tähän postaukseen kommentin sähköpostinsa kera.

Nauttikaa syksystä :--)

4 kommenttia:

 1. mulla ois käyttöä sille tunnukselle :)
  lotta.kangaslahti@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Lottapotta, laitoin kutsun tulemaan, ilmoittele jos on jotain ongelmia sen kanssa.

  Jos jotakuta vielä kiinnostaa, mulla saattaa olla toinenkin ylimääräinen invite, mikäli en ole aivan hakoteillä.

  VastaaPoista
 3. mullakin olisi kyllä käyttöä kutsulle!
  lasocks@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Laura, kutsu lähti sullekin!

  VastaaPoista