lauantai 21. huhtikuuta 2007

Ihana Jyrock

Jyväskylään päästessämme taisin haukkua ko. kaupunkia monin rumin sanoin. Jestas, että siellä vilisi ernuja. Kauppojen nimet olivat hassuja ja siellä oli kaikkea _outoa_... Mut sitte löydettiin kebumesta, missä ISO rullakebab + salaattipöytä = 5 euroa. Levykauppa Äx oli kans parempi ku odotin. Siinä vaiheessa taisin sanoo, että siellähän vois vaikka kuvitella asuvansa. (Huom, kuvitella vaan!)

---Musiikkilöpinä alkaa---
Neljän tunnin pyörimisen jälkeen yliopiston kampusalueelle ja Ilokiveen. Eka bändi alottelikin melkein heti kun päästiin sisään, ja me tosiaan jonotettiin ulkona jo ennen kuin ovet aukes. Kaikki bändit veti 45 minuuttia, mikä oli ihan hyvä ratkaisu. Le Futur Pompiste oli söpöö ja kivaa sunnuntaiaamumusiikkia, mutta pidemmän päälle puuduttavan samanlaista. Seuraavana The Scaramangas. Diggaillu kyseistä bändiä vuodesta 2005, mutta nyt vasta onnistuin näkemään livenä. Tais muutenki olla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta koko festari täynnä sellasia bändejä, jotka ei turhaan keikkaile. Tuntui että esimerkiksi Paavoharjun keikkaa olin odottanut ikuisuuden. Mut niin, The Scaramangas yllätti jopa. Toimi livenä helvetin hyvin. Harmonia oli täydellinen ja kahden vokalistin äänet sopivat yhteen luvattoman hyvin. Tää kuulosti valmiilta pakkaukselta. Onneks pojilta tulee pian uus levy ja onneks on keikka Tampereella toukokuussa.

Keuhkot oli vähän liian happoista jopa mulle, eikä sitä jaksanut mielenkiinnolla seurata kuin muutaman kappaleen. Keuhkot jäi vetään sienitanssiansa, kun siirryttiin alakertaan odotteleen Magenta Skycodea, joka sekin pääsi yllättämään. Sali oli ihan täynnä, loppuunmyyty Ilokivi oli tästä eteenpäin koko ajan täysin tukossa. Magentaa seurailin ehkä viitisen biisiä, mihin onnekseni mahtui kaikki lempparit. Peoplen c-osan (joka on parasta siltä bändiltä) jälkeen siirryin yläkertaan odotteleen Paavoharjua ja Joose Keskitaloa. Pojat tanssikin lavalla ennen varsinaisen keikan alkamista, ja pisti hymyn huuleen. Sama meno jatkui keikalla, mutta valitettavasti liian kauan. Meni vähän maku jutuista, ja keikka oli pettymys. Ne biisit, jotka hoidettiin kunnolla toimikin sitten erinomaisesti. Hauskaa, että sama poppoo saa aikaan illan paskimman vedon, ja toisaalta myös parhaat yksittäiset hetket. Joose Keskitalo tuntu olevan melkein ainut, joka oli lavalla edes vähän tosissaan. Joose kolahti kovaa, pitää ostaa senkin levy.Rubik veti kans yhden parhaista keikoistaan, mun mielestä. Hakkas mennen tullen Klubin keikat, mutta aivan varma en ole peittosko vieläkään taannoisen Yo-talon keikan. Mielellään ois pidempään kuunnellut, mutta onneks näitä näkee jatkuvasti. Differnet meni vähän ohi ku syötiin makkaraa ja juotiin kaljaa, eikä viimesenä vetänyt Alamaailman vasarat sitten enää jaksanut pitkän päivän päätteeksi kiinnostaa niin paljon kuin olisi ansainnut, vaikka upee veto niiltäkin.
---Musiikkilöpinä loppuu---

Hyvä päivä kerta kaikkiaan, pitää lähtee useemminkin vieraalle maaperälle. Oli outoa, kun ei ollut talo täynnä tuttuja, mutta parasta oli se, että näki yllättäviä ja vieraampia henkilöitä. Pari irkkituttua ja pitkäaikainen galleriaihastus. Ois ollu kiva jäädä toiseksikin päiväksi. Yöpaikkaa ja kuumia jatkoja tarjottiin valitettavasti liian myöhään, sillä rahat olivat siinä vaiheessa jo valuneet kurkusta alas. No, ostin mää yhen ep:nkin kyllä.

Ihana Jyrock.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti