torstai 3. marraskuuta 2011

Fanzine

Kerrankin voin lähettää kiitolliset terveiset humalaminälleni, sillä hänen ansiostaan tutustuin viimeksi mainostamaani suurinpaan uuteen ihastukseeni! Sattuipa nimittäin eräänä päivänä, että posti toi Royal Mailin leimalla varustetun kuoren, jonka sisältä löytyi upeita piirustuksia täynnä oleva fanzine, joka taas sisälsi Fanzinen cd-r:n. Aluksi ajattelin, että kyse on jostain promolevystä kunnes huomasin ohessa PayPalin kuitin, josta kävi ilmi että olin itse saapuneen julkaisun tilannut. En tarvinnut kovinkaan kummoisia Sherlockin kykyjä selvittäessäni sivuhistoriasta, että olin erään baari-illan päätteeksi päätynyt kyseisen bändin Bandcamp-sivulle, tykännyt Facebookissa, alkanut seurata Twitterissä ja lopulta tilannut levyn itselleni. Luultavasti iloisesti humaltuneen minäni tarkoitus oli varmistaa, että muistan bändin vielä aamullakin. Taidan tuntea itseni hyvin, sillä enhän mä muistanut.
Fanzinen ensimmäisen fanzinen kansikuva
Kun sitten pistin levyn soittimeen, se oli rakkautta ensikuuntelulla - tai siis kahdella ensimmäisellä ensikuuntelulla. Viime kuukausien suurimmat musiikkirakkauteni ovat kohdistuneet enimmäkseen rosoiseen autotallisurinaan, grungeiluun ja muutenkin todella ysärihtävään menoon ellen sitten ole kuunnellut ihan aitoja ysäribändejä! Fanzine sopii näiden fiilisten jatkoksi paremmin kuin nää seattlemaiset kuteet meitsille. Niin, siis kirjoitan tätä postausta flanellipaidassa, ala-astepipossa ja rikkinäisissä farkuissa.

Fanzine on nuori lontoolaisbändi, joka kiertää ensi viikosta eteenpäin Yuckin lämppärinä brittikiertueella, ja on aiemmin jakanut lavan mm. The Pains Of Being Pure At Heartin, Cultsin ja Unknown Mortal Orchestran kanssa. Tilaamani omakustanne-ep on toistaiseksi ainoa julkaisu, mutta Fat Possum (mm. The Walkmen, Yuck, Wavves, Dinosaur Jr, Tennis) pistää reilun parin viikon päästä (22.11.11) pihalle Fanzinen ensimmäisen singlen. Fanzine numero kakkosella varustetulla seiskatuumaselta löytyy mm. tää ältsin hyvä biisi Roman Holiday, jonka musavideolla yhdistellään megacoolisti vanhoja videoklippejä:

Ja kuunnelkaa myös tää Low ep! Kaikki biisit on ihan huikeita, mut jos ei ole aikaa kuin yhdelle, niin antakaa mahdollisuus I Wanna Touch Your Handille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti