keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Asioita, joita rakastin sillä aikaa kun pysyin hiljaa

En vain kykene aloittamaan puhtaalta pöydältä ja alkaa kirjottaa taas niistä asioista, jotka tuntuvat just nyt hyvältä vaan mun on ihan pakko koota vähän juttuja, joihin olen ollut ihastunut jo jonkin aikaa. Näistä on varmaan suurin osa jo tuttuja musablogeja seuraavalle kansalle, mut ehkä mun kaveripiiristä vielä löytyy joku, jolta on mennyt näitä ohi.

  • Minäkin rakastan Lana Del Reyn Video Gamesia. On kyllä sellanen hype ton träkin ympärillä ettei oo tosikaan, mut tällä kertaa ihan syystä. Remixeistä ei tosin yksikään ole yltänyt edes samalle lähtöviivalle alkuperäisen kanssa. Eikä ole vuoden paras biisikään, vaikka en tiedä, onko joku edes niin väittänyt.


  • Neljä päivää vielä aikaa kuunnella Thom Yorken BBC 6 Mix reilun viikon takaa! Vaikka miksausskillsseissä vielä vähän oiskin hiomista, mä muuttaisin oitis Oxfordiin jos Tomppa alkais siellä järkkään jotain himmeen hyvän musiikin viikottaisia klubi-iltoja. Kuukausittaistenkin takia vaihtaisin kotimaata. Olen vankasti sitä mieltä, että Thom Yorkella on virheettömin mahdollinen musiikkimaku keski-ikäiseksi mieheksi. Suuntaa siis heti tänne.
  • Ex.fm! Yksi koukuttava nettisivusto/ sosiaalinen musamedia lisää, joka kokoaa kivasti selainsoittimeen biisit lempinettisivuilta, Soundcloudista, Bandcampista ja blogeista, järkkää ne mutkattomasti toimivaksi soittolistaksi ja scrobblaa vieläpä Last.fm:äänkin. Videojen ääniraidat tosin eivät ole tuettuja ja väärintägätyt biisit ilmestyvät profiiliin scrobblatessa päin helvettiä, mutta nämä ovat ainoastaan pikkumiinuksia kaiken plussan seassa, johon kuuluu mm. rakastelumahdollisuus ja muiden kiinnostavien käyttäjien musalistojen seuraaminen. Meitsin saa muuten lisätä tuolla frendiksi. Oon vielä a lone wolf.
  • M83!!!!!!!!!!!!!!! Hehkutan sitten lisää, kun valitsen Hurry Up, We're Dreamingin vuoden parhaaksi levyksi (jos ei mennä asioiden edelle niin vuoden parhaaksi tuplalevyksi ainakin) ja kun kuolen rakkauteen helmikuisella Tavastian keikalla.

M83 | Midnight City from DIVISION on Vimeo.
  • Justice - Audio, Video, Disco. Mun odotukset meni aikamoista vuoristorataa ennen toisen albumin julkaisua. Crossin jälkeen ne olivat kohtuuttoman jättiläismäiset, Civilization heitti ne takas maan tasolle, nimibiisi käänsi odotukset negatiiviselle ja Helix sai mut unohtamaan tulevan levyn. Audio, video, discon ilmestyttyä pistin merkille, että kerrankin on hyväksikäytetty sitä strategiaa, jota aina pettymyksen uhatessa toivon, mutta johon kukaan ei ole koskaan oikeasti turvautunut - paitsi nyt! Puhun siis siitä, että julkaistaan/ vuodetaan nettiin ensiksi levyn paskimmat biisit, jotta jengi voi yllättyä positiivisesti, kun koko levy on kuunneltavissa. On'n'on, Canon ja New Lands nimittäin varovasti vetelevät edellisiä Justice-hittejä helmoista pyrkiessään lempitanssibiisien joukkoon. Enkä oo oikeesti sitä mieltä, että ne aiemmin nettiin vuodetutkaan paskoja olisivat olleet. Hyvä kakkonen!
  • Yuck - Soothe Me. Arvatkaa minkä bändin nään viimein huomenna! Tekisi mieli laittaa perään sata huutomerkkiä, mutta ylikäytin huutomerkkikiintiön jo ton M83:n yhteydessä. Alla oleva Soothe Me on vähintään yhtä hyvä kuin varsinaisen levyn kappaleet. Tai no, tällä hetkellä musta tuntuu ettei kyseinen brittiyhtye edes kykene epäkiinnostavaan musiikkiin. So soothe me. Don't use me. I'm Not Your Oxygen.
Soothe Me by Yuck

  • The New Tigers - s/t. Ja kukapa sitä Yuckia olisi lämppäämässä ellei ihana The New Tigers! Viimeksi kun ne näin, en ihan kauheesti digannut, mut aion antaa mahdollisuuksia niin monta, kunnes meno on lavallakin yhtä taivaallista kuin debyyttialbumilla. Huomisen jälkeen seuraavan kerran sitten Soliti-illassa Korjaamolla.
The New Tigers : Velvet Jam by Soliti

  • Aiemmin en oikein ollut innostunut Wavvesista, mutta Life Sux ep käänsi tilanteen päälaelleen. Kuuden biisin ep:ltä löytyy toinen toistaan huikeampia biisejä. Oma suosikkini ei suinkaan ole minihitiksi noussut I Wanna Meet Dave Grohl, Best Coastin tukema Nodding Off, loistava Poor Lenore tai Destroy, jossa puolestaan vierailee Fucked Up. Lemppari on siis naiivin angstinen Bug, joka löytyy alta.
Bug by WavvesWavves

Suurimman uuden rakkaani paljastan myöhemmin, koska se vaatii oman otsikkonsa.

2 kommenttia: