keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kesäkuu on täällä

... mutta mun Internet ei. Kuinka voi yhden Internet-yhteyden saaminen kestää näin kauan? Blogi on ollut tauolla kohta kuukauden, ja ADSL:n maksimitoimitusaikakin on jo ylitetty viikolla jos toisellakin. Sanomattakin on selvää, että kuukaudessa on ehtinyt musiikkirintamalla tapahtua yhtä sun toista, enkä toivottavasti ole missannut mitään tärkeää. Uusia biisejä on tullut niin Arcade Firelta kuin Klaxonsiltakin, ilmais-ep:itä putkahtelee Rubikilta ja pintandwefallilta, festareiden ohjelmistot kohentuvat niin kotimaassa kuin muuallakin jne. Keikkojakin on tullut katsasteltua esimerkiksi Editorsilta, Wilcolta, Endstandilta, Kiki Paulta, Kashmirilta, Meadow Islandilta, Betrayal at Bespinilta, Nadjalta, James Yuillilta jne.

Betrayal at Bespin
Betrayal at Bespin Kuudennella linjalla

Tietotulvasta johtuen joudun karsimaan kiinnostaviakin juttuja pois, mutta mikäli siellä ruudun toisella puolella jotakuta kiinnostaa kuulla esimerkiksi jostain keikasta tai ihan mistä tahansa lisää, kommenttiboksi välittää terveiset kätevästi.

Taukoa on luvassa myös heinäkuussa, mutta sen jälkeen festariraporttirintamalla paukkuu. Liput on nimittäin taskussa nyt kolmelle ulkomaiselle festarille, jotka ovat kaikki peräkkäisinä viikonloppuina. Toivottavasti livemusiikkiyliannostus ei iske kesken kaiken, sillä esiintyjälistat ovat aivan mahtavia kaikissa kolmessa: Tanskan Roskilde Festivalilla, Serbian Exit Festivalilla ja tietysti Saksan Melt! Festivalilla. Mikäli toivotte, että menen katsomaan jotain tiettyä bändiä, siitäkin voi vinkata kommentilla!

Sitten muutamaan tärkeimpään poimintaan, joita ei voi sivuuttaa, vaikka osa onkin jo vanhoja uutisia:
  • Helsinki 78-82:n remix KA SO RE:n uudesta sinkusta on juuri niin kova kuin kombolta voi odottaa. Kesäkuun 9. päivä julkaistavalta sinkulta löytyy myös Rico Tubbsin lähes yhtä kova versio, ja tietenkin orginaali. Saatavilla 12" ja latauksena.

Bunnies (Helsinki 78-82 Remix) by Helsinki 78-82


  • Kuinkahan monesti oon toitottanut, odottavani Klaxonsin kakkosalbumia enemmän kuin mitään muuta levyä? No, tämän hetkisten tietojen mukaan se ilmestyy 21.8., ja Flashover on ensimmäinen maistiainen. 
  • Vaikka Christina Aguileran uudelta Bionic-levyltä ei montaa ylivetoa vetoa löydykään, M.I.A:n kanssa tehty Elastic Love on yksi vuoden kovimmista kappaleista. Se kuulostaa ehdottomasti enemmän M.I.A:n kappaleelta, ja vieläpä paremmalta kuin viime aikoina tupsahdelleet maistiaiset tulevalta levyltä. Elastic Lovesta on silti helppo tunnistaa molempien naikkosten parhaat puolet. Viime aikojen soitetuin biisi! Kuuntele täällä.

  • Viime aikojen paras EP onkin vasta vuorokauden vanha tapaus. Rubik nimittäin julkaisi yllättäen eilen ilmaisen Dada Bandits EPEPEPEP:n, jonka voi rekisteröitymisen jälkeen ladata Rubikin kotisivuilta. Parin ihan hyvän remixin lisäksi siltä löytyy VIHDOIN se paljon livenä soitettu huippukappale, jota ei Dada Banditsilta löytynyt! Tämän Facing the Intergalactic Jury-nimellä kulkevan ihanuuden lisäksi kuuntelijaa hemmotellaan parilla muullakin uutuudella ja Disco Ensemblen We Might Fall Apart -hitistä tehdyllä rubikmaisella coverilla. PAKKOLATAUS!

    Rubik: Data Bandits EP by fullsteam

  • 2010 vuoden tapaan uusia loistavia levyjä on tullut vastaan joka viikko. Levyrakkaus on kuitenkin viime kirjoituksen jälkeen roihahtanut eniten Trentemøllerin kakkosalbumin (Into the Great Wide Yonder) kanssa. Vaikka odotukset sen suhteen olivat jo valmiiksi taivaissa, levy veti silti jalat alta, eikä kuuntelua vain osaa lopettaa. Sitä voi luukuttaa mm. Spotifyssa: Trentemøller – Into The Great Wide Yonder

  • Tsekkaamisen arvoinen uutuusjuttu on myös Miike Snow'n uutuusbiisi Rabbit -jos ei nyt biisin vuoksi- vähintään yli ymmärryksen menevän musiikkivideon takia.
Boooonuksena haluaisin jakaa minun ja kämppikseni kokoaman Spotify-soittolistan, joka on omimmillaan eriyisesti näin kesällä. Se sopii erityisen hyvin krapulapäiviin tai puistohengailuun tai sellaiseen seuraan, jossa on taipumusta riidellä siitä, kuunnellaanko seuraavaksi Broken Social Sceneä, Villa Nahia vai jotain muuta. 

TITTIDIDIIDIDIIIIII! Saanen esitellä vaatimattomasti nimetyn biisikokoelman: Vaatimattomasti maailman paras soittolista, jota tullaan päivittämään aina kun siltä tuntuu. Toimii parhaiten shufflella aka sekoituksella kuunneltuna.

Peukut pystyssä sille, että pääsen kirjoitteleen taas pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti